SN BAe 146 roundtrip met BRU visit

Flightlevel en Luchtzak leden verenigden zich afgelopen  zaterdag (12 maart) om 6h30 ‘s morgens, aan de Starbucks in de vertrekhal. Een vaste afspraak voor vele reizigers. Eén laatste koffie voor we aan boord zullen stappen van OO-MJE. De eerste BAe 146 die de Brussels Airlines vloot zal verlaten én zal vliegen voor de nieuwe dochtermaatschappij Korongo. Binnen een kleine maand ruilt OO-MJE het Europese continent voorgoed in voor nieuw avontuur in Afrika. Een uitstekend excuus voor menig #avgeek om een vlucht te boeken.


© H. van Steenbergh; BAe 146 Korongo

Het initiatief kwam van cathay belgium en werd in samenwerking met Brussels Airlines en Brussels Airport in snel tempo op poten gezet. Op minder dan een week tijd werd alles geregeld en tickets gekocht voor een retour Praag. Afbeeldingen zeggen meer dan 1000 woorden:


Tien minuten voor verwachte aankomsttijd landen we in Praag. We hebben tien minuten om de terminal te verkennen om dan weer te boarden voor de terugvlucht naar Brussel. Voor de terugvlucht zit ik op rij 8 aan de linkerzijde.

Alles verloopt zonder problemen en we landen wederom voor de voorziene aankomsttijd op 25L. We parkeren ons aan de oude C-pier en begeven ons naar de aankomsthal.



© J Peeters. Deboarding Brussels Airport

In de aankomsthal worden we opgewacht door Kim van Brussels Airlines. Ze vroeg zich af of we hadden genoten van de vlucht én bood ons elk een zak aan met merchandising (een riem, modelvliegtuig, notitieboekje,…) Een attente verrassing!
Even later sluit Jan Van der Cruysse (media relations BRU) zich aan bij de groep, hij zal ons de komende twee uur laten meegenieten van zijn tweede thuis: Brussels Airport.

Met zijn allen nemen we plaats in een bus die ons langs alle verborgen -en minder verborgen- plekken van de luchthaven brengt. We zijn de hele luchthaven rondgereden en hadden toegang tot plaatsen waar de meeste mensen nooit (kunnen) komen. Een unieke belevenis.



Voor de spotters: In de nabije toekomst zal JVDC (onder voorbehoud) eenzelfde tour (Brussels Airport) willen organiseren.
Mocht je interesse hebben, maak je lid van ons forum en/of Facebook, wij houden je via daar op de hoogte!

Woord van dank aan Lex (voor het initiatief), Kim (van Brussels Airlines), Jan vDC (Media relations Brussels Airport) en uiteraard aan alle deelnemers, bedankt!