Hong Kong Airlines ook met passagiers naar Brussel

De Chinese luchtvaartmaatschappij Hong Kong Airlines, die enkele weken geleden aankondigde in september met vrachtvluchten tussen Hong Kong en Brussel te zullen starten, gaat vanaf november ook passagiersvluchten uitvoeren. Dat meldt de Franstalige krant La Libre Belgique zaterdag (10 juli). De krant zegt te beschikken over informatie van een “bron dichtbij het dossier”.


© Dmitry Petrov – airliners.net

Het plan is om vanaf november drie maal per week één een Airbus A330-200 vanuit de Chinese grootstad naar Brussel te vliegen. Hong Kong Airlines nam pas recentelijk haar eerste van twintig bestelde A330’s in ontvangst. Momenteel vliegen de widebody-vliegtuigen enkel naar Peking, Hangzhou, Moskou en Hanoi; vanaf oktober ook naar Tokio en een maand later dus naar Brussel.


© Andy De vos – flightlevel.be

Hong Kong Airlines is sinds 2006 voor 45% eigendom van de HNA Group, die ook Hainan Airlines in haar portefeuille zitten heeft. Wellicht hebben de grote operaties die Hainan al in Brussel heeft (7 wekelijkse vluchten en een aantal hotels) en het anderhalf miljoen euro subsidies van de Vlaamse overheid de doorslag gegeven in de keuze voor Brussels Airport als nieuwe bestemming voor passagiersvluchten.

Hong Kong Airlines Limited werd pas in 2001 als CR Airlines opgericht en opereert momenteel een vloot van slechts 6 toestellen, maar heeft er nog 54 in bestelling. De maatschappij voert reguliere vluchten uit naar 10 bestemmingen in de Volksrepubliek China en Vietnam en heeft ook een dochtermaatschappij Hong Kong Airlines Express.

De vluchten zijn nog niet ingeladen en Hong Kong Airlines noch Brussels Airport hebben dit bericht bevestigd of ontkend. Vanaf het moment dat er meer nieuws of een vluchtschema is, verneemt u het uiteraard hier.

Lees ook: Hong Kong Airlines Cargo kiest voor Brussel
Eerste vlucht Brussel-Shanghai van Hainan Airlines