Veertig piloten overgeheveld van Alitalia naar Etihad

Etihad Airways heeft veertig volledig gekwalificeerde piloten overgenomen van Alitalia in het kader van een grote wereldwijde campagne om vijf- tot zeshonderd nieuwe gezagvoerders en first officers aan te nemen in de komende drie jaar. Dat is nodig om de enorme expansie toe te laten die de maatschappij momenteel ondergaat, zowel op het vlak van nieuwe toestellen als nieuwe bestemmingen. De ‘gerekruteerden’ krijgen initieel een contract voor drie jaar, met een optie tot vaste benoeming bij het moederbedrijf nadien.


©Yannick De Bel

De luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten en haar Italiaanse sectorgenoot tekenden in augustus voor een ingewikkelde transactie met een waarde van 1,75 miljard euro, waarbij Etihad een belang van 49 procent in Alitalia overnam voor 387,5 miljoen. Achtendertig van de veertig piloten zullen nog voor het einde van het jaar in Abu Dhabi aan het werk gaan, de twee andere zullen hen vervoegen in de eerste twee maanden van 2015. Captain Francesco De Liddo en first officer Paolo Sala zijn de eersten die omgeschoold zullen worden van Airbus A320/330 naar Boeing 777.

Voorzitter en CEO James Hogan had onlangs in Hamburg nog gezegd dat 120 Alitalia-piloten werden overgenomen door Etihad, omdat ze “daar nodig waren voor de groei”. Vorige week zei Hogan in een mededeling: “Om ons doel te bereiken hebben we eerder dit jaar een road show georganiseerd in Italië om onze maatschappij voor te stellen aan de Italiaanse piloten en hebben we degenen die interesse toonden uitgenodigd om op interviews te komen en de selectieprocedures te ondergaan in Rome en Abu Dhabi”.