Brussels Airlines breidt zomeraanbod verder uit

Na een goede zomer te hebben gekend met absolute passagiersrecords zal Brussels Airlines haar aanbod voor volgende zomer nog verder uitbreiden. Er komen in totaal zes nieuwe bestemmingen bij, zowel naar het zuiden waarbij de maatschappij mikt op toerisme, maar ook naar noordelijke steden die ook zakenreizigers moet aantrekken.

Na de lancering van negen zuiderse bestemmingen deze zomer breidt Brussels Airlines haar zomernetwerk met nog eens vier van dergelijke bestemmingen uit.

Het gaat om de Kroatische stad Dubrovnik (2x/week), Olbia (2x/week) op het Italiaanse Sardinië, de Zuid-Franse stad Lourdes (2x/week) en Calvi (1x/week) op het eiland Corsica. Deze vier nieuwe bestemmingen zullen enkel in het hoogseizoen worden uitgevoerd.

© Yannick De Bel

In het noorden breidt de maatschappij uit met twee nieuwe bestemmingen. Vanaf 29 maart zal Brussels Airlines twee keer per dag vliegen naar het Deense Billund, de tweede bestemming in Denemarken voor Brussels Airlines. Een bestemming die normaal het hele zomerseizoen (maart-oktober) zal worden aangedaan.

De andere nieuwe bestemming is Sint-Petersburg in Rusland, de tweede Russische stad in het netwerk van de maatschappij. Terwijl er op de route tussen Moskou en Brussel concurrentie is tussen Brussels Airlines en Aeroflot, wordt Sint-Petersburg momenteel door geen enkele maatschappij vanaf Brussel aangedaan. Deze vluchten zullen drie keer per week worden uitgevoerd.

Van de nieuwe bestemmingen afgelopen zomer zal Brussels Airlines de vluchtfrequentie naar Malta en Sevilla verhogen met respectievelijk 2 keer per week en vier keer per week. Dat is bij beide een frequentie meer t.o.v. 2014. Verder wordt ook de frequentie verhoogd van vluchten naar Faro (6x/week) en Tel Aviv, dat twee keer per dag zal worden aangedaan.