Virgin Atlantic stopt Little Red vanaf volgend jaar

Virgin Atlantic zal haar dochter Little Red – die opgestart werd om de korte binnenlandse vluchten uit te voeren – vanaf september volgend jaar opdoeken. Vanuit Londen Heathrow vloog Little Red naar Manchester, Edinburgh en Aberdeen, maar de bezettingsgraad en de financiële resultaten waren nooit echt hoogvliegers. Sinds de oprichting in maart 2013 waren de toestellen tijdens de piekperiodes immers maar voor iets meer dan veertig procent volzet.

Volgens de topman van Virgin Atlantic, Craig Kreeger, betekende de lange tijd tussen de aankoop van bmi door British Airways – dat de voornaamste reden was voor de oprichting van Little Red – en de eerste vluchten dat de luchtvaartmaatschappij “al meteen met een achterstand begon” om klanten te overtuigen over te stappen. Verder waren het aantal beschikbare slot “volstrekt onvoldoende” om de grote macht van BA te kunnen aanvallen.

© Airports International

“Hoewel deze uitdagende markt ervoor zorgde dat Little Red uiteindelijk niet de gehoopte resultaten kon behalen, zal deze tegenslag ons zeker niet beletten om in de toekomst nog nieuwe dingen te proberen,” zei Kreeger. Little Red maakte gebruik van een kleine vloot Airbus A320’s, geleasd van Aer Lingus. De route naar Manchester zal in maart 2015 al geschrapt worden, de twee Schotse blijven nog tot september van dat jaar.

Virgin Atlantic zegt verder nog dat de meeste passagiers vooral point-to-point vlogen, terwijl de maatschappij eerder had gehoopt dat Little Red voor transferpassagiers zou zorgen op de langeafstandsvluchten van haar moedermaatschappij. Ondanks de slechte resultaten van Little Red, verwacht Virgin Atlantic het jaar wel nog winstgevend af te sluiten. Een deel van het cabinepersoneel van Little Red zal wellicht de overstap naar Virgin Atlantic kunnen maken.