Kuwait Airways landt in Brussel, rook in cargoruimte

Omstreeks 17:31 vanavond is op Brussels Airport een A300 van Kuwait Airways geland na een indicatie van rook in de voorste cargoruimte. Het toestel is zonder enige problemen geland op baan 25R.

Vlucht KU103 van Kuwait Airways op weg van Koeweit naar Londen Heathrow maakte om 17:12 gewaag van rook in de voorste cargoruimte. De Airbus, met registratie 9K-AMD, zat op dat moment zo’n 40 kilometer ten oosten van Leuven. De bemanning besloot om onmiddellijk de daling in te zetten voor een landing op de luchthaven van Brussel.

Het toestel daalde in een rechte lijn tot aan de Westerschelde waarna de verkeersleiding het toestel, na genoeg hoogte te hebben verloren, rechtsomkeer liet maken voor een landing op baan 25R.

De bemanning deelde mee geen gevaarlijke goederen te vervoeren en bevestigde een rookindicatie in de voorste cargoruimte.

Het toestel landde rond 17:31 op baan 25R onder toezicht van de brandweer met 219 passagiers en 14 bemanningsleden aan boord. Op het moment van de landing had de Airbus nog zo’n 9.500 kilogram brandstof aan boord.

Het betrokken toestel na de landing in Brussel. Foto door E.V.