Brussels Airlines lanceert lowcostproduct

Vanaf 1 september lanceert Brussels Airlines een nieuw lowcostproduct. Passagiers kunnen er dan voor opteren om zonder gratis bagage te reizen in ruil voor een aantrekkelijker tarief. De huidige B.light, B.flex en B.business veranderen licht en krijgen een nieuwe naam. Met de toevoeging van een vierde product wil Brussels Airlines de keuze voor de passagier verder uitbreiden.

De traditionele Europese luchtvaartmaatschappijen staan de voorbije jaren onder druk van de lowcostmaatschappijen. Verschillende onder hen zoals British Airways, KLM en Lufthansa voerden al veranderingen door en ook Brussels Airlines wil nu niet achter blijven. Op het Europees netwerk lanceert Brussels Airlines een vierde productformule zonder bagage dat de lowcostpassagier over de streep moet trekken: Check&Go.

Met Check&Go heeft de passagier geen recht meer op ingecheckte bagage. Daar tegenover staat dan een goedkopere prijs. Terwijl de B.light-tarieven standaard op een prijs lagen vanaf €99, gaan de Check&Go-tickets de deur uit vanaf €69 retour. Verder verandert er weinig ten opzichte van de huidige B.light-tickets. De passagier heeft recht op op een handbagage van 12kg en één carry-on. Over hoeveel lowcosttickets het per vlucht gaat, wil Brussels Airlines niet kwijt. De €69-tarieven zijn beperkt en afhankelijk van bestemming, seizoen en tijdstip van boeking.

De prijzen van wat we nu kennen als B.light gaan wel de hoogte in. Vanaf september zullen deze tarieven bekend staan onder Light&Relax. De verschillen met de huidige tickets zijn de mogelijkheid om bij de boeking al de zetels te reserveren. Ook is het mogelijk om kosteloos naar een vroegere vlucht op de dag van vertrek over te schakelen indien de beschikbaarheid het toelaat. De tarieven stijgen wel met €10 naar €109.

© Yannick De Bel

Aan B.flex verandert buiten de naam, Flex&Fast, weinig. De flexibele tickets, of de economy+ van Brussels Airlines in Europa, zullen boekbaar zijn vanaf €349 retour. De business class, dat Bizz&Class wordt, zal beschikbaar zijn vanaf €699.

De passagiers zullen dus meer moeten betalen voor hun goedkope B.light-tickets maar hebben ook de mogelijkheid hun Check&Go-tickets te upgraden naar tickets met bagage. Voor €15 per vlucht, dus €30 voor een retourvlucht, kan je bagage van 23 kilogram inchecken.

En niet alleen de producten van Brussels Airlines veranderen ook de slogan zal er anders uitzien. Vanaf nu wordt dat: We go the extra smile.