Nieuwe bestemmingen Vueling enkel in herfstvakantie

Vueling heeft vandaag het nieuws bevestigd dat zich vorige week verspreide in verband met drie nieuwe bestemmingen die er vanuit Brussel zouden bijkomen. Het gaat inderdaad om drie nieuwe routes vanuit Brussel naar Praag, Firenze (Florence) en Catania. Maar het bijzondere eraan is dat deze routes maar één week gevlogen zullen worden. Enkel tijdens de herfstvakantie breidt Vueling dus het aanbod vanuit Brussel uit van 11 naar 14 bestemmingen.

Concreet gaat het om vluchten vanaf 24 oktober tot en met 2 november. Met een herfstvakantie die dit jaar start op maandag 27 oktober mikt Vueling dus uitsluitend op Belgische vakantiegangers en citytrippers die er een even tussenuit willen.

Voor Praag gaat het om 7 rechtstreekse vluchten gedurende deze periode, goed voor 1230 plaatsen enkele reis. Naar Catania zullen er enkel op 25 oktober en 1 november 2 vluchten in beide richtingen worden uitgevoerd (360 plaatsen). Tenslotte zal Vueling tussen 27 oktober en 2 november ook 4 keer naar Florence vliegen, goed voor 720 plaatsen enkele reis.

Na de herfstvakantie reduceert Vueling het aanbod dan terug naar 11 bestemmingen. De 3 steden zullen dus niet het hele jaar door worden aangevlogen.

In het persbericht deelt Vueling Country Manager Benelux Wim Melis nog het volgende mee: “De tijdelijke opening van directe verbindingen tijdens zo’n korte periode is uniek! Dit bevestigt zonder meer dat wij veel belang hechten aan Brussels Airport en is een volgende stap in onze expansiestrategie. (…) Deze tijdelijke verbindingen, die sinds het begin van deze maand worden aangeboden, blijken erg succesvol!”