Nieuwe route US Airways naar Brussel gereduceerd

US Airways heeft het vliegschema van de nieuwe route vanaf haar basis in Charlotte, North Carolina naar Brussel aangepast. Terwijl er tot voor kort dagelijkse vluchten op de planning stonden, heeft de maatschappij die frequentie gewijzigd naar nog maar 4 wekelijkse vluchten. Ook de periode waarin US Airways actief zal zijn op de route is verkort. De route wordt nog steeds op 5 juni opgestart, maar zal al voor de laatste keer op 17 augustus worden uitgevoerd in plaats van 1 september. American Airlines, de fusiemaatschappij tussen US Airways en American Airlines, geeft als reden de tegenvallende boekingen.

En Brussel is niet het enige slachtoffer. De nieuwe Europese routes vanaf Charlotte naar Brussel, Lissabon, Manchester en Barcelona werden in oktober samen aangekondigd. Het plan was toen om alle vluchten dagelijks uit te voeren. Maar naast Brussel verliest nu ook Lissabon 3 wekelijkse frequenties en wordt de vluchtperiode met meer dan een maand ingekort, van initieel tot 28 september naar nu nog maar tot 18 augustus.

De reden dat American Airlines de vluchten 6 weken voor de start ervan reduceert, is te wijten aan tegenvallende boekingsresultaten: “Door de continue inspanningen om er zeker van te zijn dat we onze vloot en winstgevendheid maximaal benutten in combinatie met de vraag, hebben we enkele aanpassingen moeten uitvoeren aan onze seizoensvluchten tussen Charlotte en Europa deze zomer,” zegt Davien Anderson, woordvoerder van US Airways.


©US Airways

De aanpassingen zijn wellicht een gevolg van de fusie tussen American Airlines en US Airways. De netwerken en de vloot van beide maatschappijen moeten zo goed mogelijk bij elkaar gebracht worden. Zo zullen ook de US Airways-vluchten tussen Charlotte en Rio de Janeiro worden geschrapt.

De vluchten tussen Charlotte en Brussel zullen vanaf 5 juni op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag worden uitgevoerd. De B767-200 zal telkens om 07:00 in Brussel aankomen en vertrekt terug om 10:15, behalve op woensdag wanneer de vertrektijd 10:30 is.