Flybe opent route vanaf Southend naar Antwerpen

De luchthaven van Antwerpen krijgt er dan toch een nieuwe luchtvaartmaatschappij bij. De laatste maanden deden er geruchten de ronde, maar vandaag is het definitief: het Britse Flybe opent vanaf 3 juli een dagelijkse lijnvlucht tussen Antwerpen en Londen Southend. De route komt er nadat de voorbije jaren CityJet het aanbod in Antwerpen verminderde en BMI Regional de dagelijkse vluchten naar Antwerpen vanuit Manchester schrapte.

De nieuwe route van Flybe naar Antwerpen maakt deel uit van een serieuze expansie op de luchthaven van Londen Southend. De regionale luchthaven ligt zo’n 60 kilometer ten oosten van Londen en vervoerde vorig jaar nog net geen 1 miljoen passagiers. De grootste luchtvaartmaatschappij is easyJet. Maar nu komt er een grote bij.

Flybe opent vanaf Southend maar liefst 6 routes naar Antwerpen, Caen, Groningen, Keulen, Münster en Rennes. De vluchten zullen dan wel onder de merknaam Flybe worden uitgevoerd, de toestellen die de vluchten zullen uitvoeren zijn twee ATR-72-600’s van Stobart Air. Die luchtvaartmaatschappij stond tot voor kort bekend als Aer Arann en maakt deel uit van de Stobart Group, die de luchthaven van Londen Southend uitbaat.

Bruce Drum – Een van de ATR’s van Flybe Nordic.

Naar de zes nieuwe bestemmingen zullen wekelijks zo’n 102 vluchten worden uitgevoerd. Naar Antwerpen gaat het om een dagelijkse vlucht. De vlucht Antwerpen-Southend zal om 07:15 onze tijd vertrekken en ’s avonds terug om 20:25 landen. Dat betekent dus dat het telkens gaat om een night stop van crew en toestel.

De maatschappij mikt voor het eerste jaar op zo’n 200.000 passagiers en wil langzaamaan de frequenties op de nieuwe bestemmingen verhogen. Zo wil Flybe vanaf september twee keer per dag naar Antwerpen gaan vliegen.

De ATR’s van Stobart Air zijn grotendeels fabrieksnieuw, hebben een 2-2-configuratie en bieden plaats aan zo’n 68 passagiers.

Retourvluchten vonden we voor zo’n 72 euro.