Vueling opent basis in Brussel: 7 nieuwe routes

De Spaanse lagekostenmaatschappij Vueling opent vanaf mei volgend jaar een basis op Brussels Airport. Dat kondigde ceo Alex Cruz woensdagochtend (6 november) aan tijdens een speciaal ingelegde persconferentie op de luchthaven. Doordat er één toestel gestationeerd wordt in Brussel, wordt het aantal bestemmingen fors uitgebreid: vanaf mei kan men met de Spanjaarden vanuit Brussels Airport naar elf steden in Europa vliegen. Daarmee wordt Vueling de vijfde grootste luchtvaartmaatschappij op BRU.

© Sam Derdeyn – flightlevel.be

Vueling is al een ongeveer een decennium actief op Belgiës grootste luchthaven: er waren al lang verbindingen naar Barcelona (de grootste hub) en Valencia. Sinds vorig jaar kunnen we ook gebruik maken van vluchten naar Malaga en Alicante. De vliegfrequentie op die lijnen wordt omhoog gehaald en er worden nieuwe vluchten ingelegd naar de volgende steden (sommige onder hen zullen enkel in de zomer aangevlogen worden, maar over exacte vliegschema’s is nog niks geweten):

  • Santiago de Compostela (SCQ), Spanje
  • Ibiza (IBZ), Spanje
  • Palma de Mallorca (PMI), Spanje
  • Rome Fiumicino (FCO), Italië
  • Venetië Tessera (VCE), Italië
  • Porto (OPO), Portugal
  • Lissabon (LIS), Portugal

Hiermee gaat Vueling duidelijk de concurrentie aan met andere luchtvaartmaatschappijen op Brussels Airport, denk onder andere maar aan Brussels Airlines (vliegen naar Rome, Venetië, Porto en Lissabon), TAP Air Portugal (Porto en Lissabon), Alitalia (Rome) of Jetairfly en Thomas Cook (Ibiza en Palma de Mallorca). Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport is desondanks heel tevreden met de uitbreiding en stelt dat er zo “honderden” nieuwe jobs gecreëerd worden.

Ook “die andere” lagekostenmaatschappij Ryanair vliegt vanuit Brussels South Charleroi Airport naar heel wat van deze bestemmingen. Zo zijn er vluchten vanuit Charleroi naar Ibiza, Palma de Mallorca, Porto en over enkele weken ook naar Lissabon. Anderzijds vliegen de Ieren ook naar Venetië, zij het Treviso (TSF) in plaats van Tessera (VCE).