Eva Air Cargo trekt weg uit Brussel

Eva Air Cargo, de cargodivisie van het Taiwanese Eva Air, sluit haar vrachtafdeling op Brussels Airport. Tot deze maand had de vrachtmaatschappij nog elke zondag een vlucht van en naar Taiwan vanuit Brussel, maar dat is nu gedaan. Eva Air Cargo heeft Brussels Airport 16 jaar lang bediend.

In 2003 opende Eva Air Cargo op Brussels Airport haar Europees ‘Air Cargo Center’ dat als vrachtknooppunt voor Europa zou dienen. De maatschappij was voordien al sinds 1997 actief op de luchthaven van Brussel en bediende Brussel zes keer per week met Taiwan via Milaan en Sjarjah. Op het hoogtepunt van haar operaties in Brussel deed Eva Air onze luchthaven dagelijks aan met zowel MD-11F’s als B747-400F’s. Deze zomer was er enkel nog op zondag een vlucht die uit Taipei kwam via Delhi. De terugvlucht ging ook terug via Delhi naar Taipei.

Met het schrappen van Brussel uit haar netwerk heeft Eva Air Cargo nog maar één Europese bestemming. De luchthaven van Frankfurt krijgt nog twee keer per week een vlucht vanuit Taiwan over de vloer.