Heathrow tijdje dicht na brand Ethiopian B787

De luchthaven van Heathrow is vandaag een tijd lang gesloten geweest wegens een brand van een B787 van Ethiopian Airlines. Het toestel stond geparkeerd op een remote stond toen rond 17:30 onze tijd er sprake zou zijn geweest van brand aan boord van het toestel. De brandweer werd er op afgestuurd en daardoor was er een tijd lang geen vliegverkeer mogelijk op de drukste luchthaven van Europa.

De B787 was vanmorgen om 06:40 aangekomen van Addis Abeba en werd na het uitstappen van de passagiers op een remote stand geparkeerd aangezien de vertrekkende vlucht pas om 21:00 lokale tijd vanavond zou zijn. Op die plaats zou er rond 16:30 lokale tijd sprake geweest zijn van een brand. De brandweer reageerde en bespoot het vliegtuig met schuim om de brand te blussen. Verder details over een eventuele oorzaak van de brand zijn er nog niet. Heathrow bevestigt wel dat er geen passagiers aan boord waren en dat er geen gewonden zijn.

Sky News.
Vermoedelijke schade door de brand.

Doordat de brandweer aanwezig was bij het vliegtuig van Ethiopian, moest de luchthaven voor een tijdje dicht. Dat is de standaardprocedure aangezien de brandweer al met een ander incident bezig was.

Het incident komt er nadat wereldwijd het toestel maandenlang aan de grond is gehouden wegens problemen met de batterij, die bij vorige vluchten ook al voor brandincidenten zorgden in Japan en Boston. Na de oplossing van Boeing werden alle toestellen die reeds in dienst zijn, aangepast om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Boeing heeft wel nooit de oorzaak van de vorige incidenten kunnen achterhalen.

Door het incident werden verschillende vluchten afgeleid naar andere luchthavens en moesten andere vluchten rond Londen blijven cirkelen. Ondertussen zijn beide banen terug in gebruik voor zowel aankomende als vertrekkende vluchten.