Werken Connector Brussels Airport gestart

Op Brussels Airport is na enkele maanden van voorbereidende werken gestart met de ruwbouw van de gloednieuwe Connector, die het huidige terminalgebouw zal verbinden met de A-pier. Het nieuwe gebouw zal opnieuw het uitzicht van Brussels Airport drastisch veranderen, nadat in 2002 de A-pier officieel werd geopend. De bouw zal zo’n 71 miljoen euro kosten en en moet in het eerste kwartaal van 2015 opengaan.

Alle passagiers die vanaf 2015 van Brussels Airport vertrekken, zullen gebruik maken van de Connector. De huidige toegang vanuit het terminalgebouw tot de A-pier zal drastisch vernieuwd en uitgebreid worden en de toegang tot de B-pier waar die nu is, zal verdwijnen. Alle passagiers zullen langs één grote security screening passeren, die de huidige veiligheidscontroles zou moeten versnellen. Het is pas na het passeren van de beveiliging dat de passagiers naargelang hun bestemming (Schengen gaan naar de A-Gates, non-Schengen gaan naar de B- of T-gates) zullen worden opgesplitst.

De passagiers voor de A-pier zullen via een roltrap en lift één verdieping moeten dalen. Vanaf daar zullen zij, met uitzicht op de luchthavenactiviteiten, via winkels en restaurants hun weg kunnen maken naar de A-pier. Er zullen ook zitplaatsen worden gecreëerd met zicht op buitenaf. Deze verdieping zal aansluiten op het huidige niveau van de A-pier, er zal dus geen tal van verdiepingen meer moeten gedaald en gestegen worden zoals nu het geval is.

Zoals eerder gezegd, zal ook de verbinding met de huidige terminal worden uitgebreid en vernieuwd. Er komt een nieuw aanbod van bars, restaurants en winkels die voor iedereen beschikbaar zal zijn, ook voor diegene die niet met het vliegtuig vertrekken. Ook hier zal een vernieuwd uitzicht worden gecreëerd die het toelaat een zicht te hebben op de luchthaven.

Op onderstaande animatie is te zien welke weg zal moeten worden afgelegd vanaf het terminalgebouw naar de A-pier.