Eerste wekelijkse Finnair A340-vlucht naar Brussel

Vandaag zette Finnair voor het eerst één van haar zeven A340-300’s in op vlucht AY811 en AY812 tussen Helsinki en Brussel. Het toestel was vandaag direct de meest speciale van de vloot. De A340 met de naam Unikko, registratie OH-LQD, draagt het zogenaamde Poppy-kleurenschema ontworpen door Marimekko, een Fins designbureau. Het blauw-gele bloemetjesmotief werd al in 1964 ontworpen en schittert sinds eind oktober 2012 op deze Airbus.

©Yannick De Bel

Het toestel kwam vandaag rond 09:00 aan op baan 25L. De zwakke oostenwind was duidelijk niet krachtig genoeg om baan 02 te gebruiken voor de landing, en dus moesten de vele spotters het stellen met een aankomst op de 25L. Na de landing parkeerde het toestel aan de zuidzijde van de A-pier. Na twee uur en half op de grond te hebben vertoefd, steeg de Airbus rond 11:50 terug op naar Helsinki vanaf baan 25R.

©Yannick De Bel

Finnair zal vanaf nu wekelijks op donderdag de A340-300 op de route inzetten. Dit om de Europese hub, die Finnair Cargo sinds enkele weken in Brussel heeft, te versterken. “Het stelt ons in de mogelijkheid om snellere verbindingen aan te bieden tussen Centraal-Europa en Azië, alsook voor grotere vrachten”, deelde Finnair mee. Finnair Cargo voert op zaterdag en zondag ook al vluchten uit tussen Brussel en Helsinki met de MD-11F. De wekelijkse A340-vlucht dient dus ter aanvulling van die vluchten.