Brussels Airport verwelkomt de Airbus A380

Maandag (7 juni) meldden we dat de eerste en vooralsnog enige Airbus A380 van het Duitse Lufthansa een bezoek zou brengen aan Brussels Airport. Door de lange geheimhouding (of de last minute beslissing, al vinden wij dat moeilijk te geloven), moest er snel gehandeld worden. Heel wat luchtvaartliefhebbers verzetten hun afspraken en namen verlof op hun werk om toch maar een glimp van de gigant te kunnen opvangen. Ook Flightlevel was er uiteraard bij.

De geplande aankomsttijd was kwart voor zes ’s avonds en al een tijdje op voorhand vertrokken vanuit alle uithoeken van het land liefhebbers richting Brussel. Brussels Airport Company had zich voorzien op zoveel volk en regelde onder meer gratis shuttlebussen vanuit de luchthaven naar de spottersplaatsen. Via alle mogelijke media werden mensen ook afgeraden om met de auto te komen en dit om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Iedereen legt het werk neer in afwachting van landing van de A380
© David Spinnael – flightlevel.be

Het vliegtuig zelf stond vandaag tentoongesteld op de internationale vliegshow ILA op de luchthaven Schoenefeld in de Duitse hoofdstad Berlijn, samen met twee collega’s van Emirates en Airbus. Na de display vertrok het omstreeks half richting Brussel. Wie er in Brussel niet bij kon zijn, volgde thuis de vlucht van D-AIMA op de radars vanuit Duitsland via Luxemburg naar Brussel. Daar landde het toestel rond twintig voor zes lokale tijd op baan 25R.

De hele lengte van de baan werd gebruikt en de superjumbo sloeg uiteindelijk de laatste taxiweg in, op weg naar de parking. Op de taxiweg werd de mega-Airbus verwelkomd zoals het hoort: met een waterkanon van de brandweer – al was dat met dat weer jammer genoeg niet echt nodig. Daarna kon de bemanning haar weg naar de stand 690 op de vroegere parking van DHL vervolgen, die voor de komende twee uur hun thuis zou worden.

Waterkanon voor LH8928
© David Spinnael – flightlevel.be

© David Spinnael – flightlevel.be

© David Spinnael – flightlevel.be

De aanwezigen waren het er unaniem over eens: dit is een gigantisch vliegtuig en voor haar immense afmetingen verrassend stil te noemen. Wie aanwezig was zal het zich ondanks het weer zeker niet beklaagd hebben, dit was een (wellicht) unieke gebeurtenis en de toeschouwers kregen er gratis en voor niks nog eens een go-around van een op baan 25L landende Boeing 747 van Korean Air bovenop.

Korean Air 747 going around
© David Spinnael – flightlevel.be

© David Spinnael – flightlevel.be
Om 19:57 steeg de A380 dan terug op richting Frankfurt vanaf baan 25R onder het oog van tientallen aanwezigen.


©Yannick De Bel

©Yannick De Bel

©Yannick De Bel

Wedstrijd

Maak kans op een blu-ray van PilotsEYE.tv!

– Wordt lid van Flightlevel.be op Facebook: www.facebook.com/flightlevel.be
– Nodig minstens 10 vrienden uit om ook lid te worden
– Post jouw beste BRU A380 foto op onze fanpage (max 1 afbeelding)

Succes!

Condities:
– Maximaal 1 foto per persoon.
– Een zelfgemaakt foto van de LH A380 op Brussel
– Beste foto wint. Er wordt gekeken naar kleur, compositie, kwaliteit,…
– deelnemen is mogelijk tot en met dinsdag 15 juni 2010
– Jury (Sam, Yannick, David) beslist unaniem over een winnaar. Beslissing is onomkeerbaar en staat buiten alle discussie. Voor alle duidelijkheid: vriendjespolitiek is ons vreemd. Wanneer de jury het niet eens geraakt zal een schiftingsvraag de winnaar bepalen.
– Je bent vrij om een comment te plaatsen op je eigen inzending, met een link naar een betere/hogere resolutie versie van je foto. Dit kan in je voordeel spelen.
– Deelname aan de wedstrijd impliceert kennis en aanvaarding van deze condities