Review: PilotsEye.tv DVD Shanghai ZRH – PVG

De langverwachte release van PilotsEye Shanghai ZRH – PVG neemt ons mee aan boord van vlucht SWISS LX188/9 met de Airbus 340-313 HB-JMD ‘Liestal‘. Snel pakken we onze DVD uit en spoedig brandt de cockpit van de A340 op ons netvlies. Fasten your seatbelts voor een twee uur durende episode!

We worden welkom geheten door Captain Thomas Frick en First Officer Manuela Durussel. Enthousiast vertelt Captain Frick over de vluchtroute van vandaag en algauw begint de pushback. Checklists worden afgewerkt en het fijne aan deze DVD is dat je ze kan meevolgen: linksonder worden ze lijntje per lijntje gescand.

Voor je het goed en wel beseft is het vliegtuig al klaar voor take-off. Opvallend ten opzichte van eerdere releases, is het intensievere gebruik van een wingview camera. Dat maakt de hele belevenis wat leuker. Het voelt alsof je zelf aan boord zit.

De climb verloopt netjes, maar algauw blijkt dat dit geen gewone vlucht wordt. Engine nr. 3 geeft een high oil temperature aan op de ECAM. We willen niet teveel verklappen, maar dit geeft een verrassende wending aan de hele vlucht. Het is spannend om te zien hoe professioneel de crew reageert in zo’n “pan pan pan“-situatie.

Tijdens het verdere verloop van de vlucht worden aangename sfeerbeelden van het landschap afgewisseld met beelden van voorbijvliegende vliegtuigen, voorzien van de nodige bijschriften.

Eenmaal aangekomen in Shanghai neemt de crew ons mee naar de wereldexpositie die dan loopt. Het beeldmateriaal dateert immers van 2010. Na de expositie laat ze ons kennismaken met de stad en de cultuur. Ik vermoed dat dit non-aviation deel erin inzit om een breder publiek te bereiken. Wij hadden bijvoorbeeld liever wat meer gezien over de diversiteit aan luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven, om maar iets te zeggen. Gelukkig kan je na deze aviation stop nog genieten van de terugvlucht naar Zürich.

Onze mening

Een aanrader! De DVD laat je kennis maken met de fascinerende wereld van de luchtvaart en laat je dromen.
Voor de vaste kijker is deze release mogelijk iets minder interessant. Het is meer van hetzelfde, maar de onverwachte gebeurtenissen maken echter veel goed, waardoor je deze release zeker aan je bibliotheek kan toevoegen.

Toch een puntje van kritiek: de ondertitels zijn niet altijd even goed leesbaar omwille van de gele kleurkeuze. Er is geen donker randje rond de letters, zodat de tekst onleesbaar is op lichte achtergronden.

Meer weten?

Surf naar http://www.pilotseye.tv/

WIN WIN


Maak kans op deze DVD door deel te nemen aan de Flightlevel Photo Contest van deze maand.
Slechts één adres, wees er snel bij: https://flightlevel.be/forum